خزر ۱۰۰ متر عقبنشینی کرد/ پیشنهاد برگزاری نشست مدیریت بحران
کمال علیپور خنکداری در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد تایم در ارتباط با وضعیت دریای خزر و کاهش ورودی آب به این دریاچه، حمیدرضا نامداری، عضو هیئت نمایندگان استان مازندران و مدیرعامل شرکت آبفای البرز، به اظهارات زیر پرداخت: در سالهای اخیر، به دلیل تنشهای منابع آبی به واسطه شرایط اقلیمی و خشکسالی در کشورهای مختلف، […]
کمال علیپور خنکداری در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد تایم
در ارتباط با وضعیت دریای خزر و کاهش ورودی آب به این دریاچه، حمیدرضا نامداری، عضو هیئت نمایندگان استان مازندران و مدیرعامل شرکت آبفای البرز، به اظهارات زیر پرداخت:
در سالهای اخیر، به دلیل تنشهای منابع آبی به واسطه شرایط اقلیمی و خشکسالی در کشورهای مختلف، از جمله ایران، دریای خزر نیز تحت تأثیر قرار گرفته و ورودی آب به این دریاچه کاهش یافته است. این کاهش ورودی آب به دریای خزر منجر به انحراف جریانهای دریایی این منطقه شده است.
نامداری افزود: به دلیل کاهش بارشها در چند سال اخیر، تعدادی از رودخانهها، حتی در مناطق شمالی کشور، خشک شدهاند. رودهای بزرگی مانند رودخانههای تجن، تالار، سیاهرود و هراز تقریباً خشک شدهاند. این وضعیت به ویژه در حوضه آبریز دریای خزر از سمت ایران تاثیر مستقیمی بر آبهای دریاچه داشته است.
در ادامه، وی به تأثیر عواملی مانند سدسازیها بر کاهش ورودی آب به دریای خزر اشاره کرد و بیان کرد که این سدسازیها تاثیر چندانی بر وضعیت آب دریاچه نداشتهاند. وی اظهار کرد که در حال حاضر نگرانیها به سمت تأمین آب بخش کشاورزی و آب شرب متمایل است و در این زمینه باید راهحلهایی اندیشیده شود.
نامداری به اشاره کرد که طی چند سال اخیر، مناطقی از استانهای شمالی ایران، به ویژه گیلان و گلستان، با مشکل فرونشست زمین روبهرو شدهاند که منجر به کاهش بیشتر سطح آب دریای خزر میشود.
وی تأکید کرد که توجه به مدیریت بحران و تنش آبی در کشورها بسیار ضروری است. همچنین، باید روی تأمین ذخیرهآبی برای زمانهای کمآبی تمرکز داشته و استفاده از آبهای زیرزمینی و سطحی با احتیاط انجام شود. نیاز به تشکیل شورای مدیریت بحران و تنش آبی نیز احساس میشود تا بهطور جدی به مشکلات کاهش سطح آب دریای خزر و دیگر مسائل مرتبط پرداخته شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید