خبر افزایش تولید اب شیرین کن ها
تا به امروز، در کشور ۸۰ پروژهی آب شیرینکن با ظرفیت روزانهی ۵۰۲٬۶۵۵ مترمکعب به بهرهبرداری رسیدهاند. همچنین، ۲۰ پروژهی دیگر نیز در حال ساخت بوده و دارای ظرفیت روزانهی ۱۴۳٬۶۵۰ مترمکعب هستند. به گزارش اقتصاد تایم در حال حاضر، در سراسر جهان، ۱۸٬۷۰۰ سامانه آب شیرینکن وجود دارد که حدود ۸۵ درصد از این […]
تا به امروز، در کشور ۸۰ پروژهی آب شیرینکن با ظرفیت روزانهی ۵۰۲٬۶۵۵ مترمکعب به بهرهبرداری رسیدهاند. همچنین، ۲۰ پروژهی دیگر نیز در حال ساخت بوده و دارای ظرفیت روزانهی ۱۴۳٬۶۵۰ مترمکعب هستند.
به گزارش اقتصاد تایم
در حال حاضر، در سراسر جهان، ۱۸٬۷۰۰ سامانه آب شیرینکن وجود دارد که حدود ۸۵ درصد از این سامانهها از روش اسمز معکوس (RO) بهره میبرند به دلیل راندمان و بهرهوری بالا و مناسبتر نسبت به روشهای دیگر. تأمین آب از طریق سامانههای نمکزدایی به عنوان یک راهکار موثر در تأمین منابع آب در دنیا مطرح است، و تمامی کشورها در تلاش هستند تا با بهرهگیری از این سامانهها، چالشها و محدودیتهای موجود در تأمین آب را مدیریت کنند.
کشورهای منطقه خلیج فارس در این زمینه توانستهاند مشکل کمبود آب را با ایجاد سامانههای آب شیرینکن بهبود دهند و در حال حاضر با مشکل کمبود آب روبرو نیستند. نصف سواحل منطقه خلیج فارس به ایران تعلق دارد و این کشور با وجود اینکه منابع آب شیرینکن را به اندازهای کمتر از سایر کشورهای منطقه خلیج فارس به دست میآورده، با بهرهبرداری موثر از این منابع توانسته است مشکل کمبود آب را حل کند.
به موجب قانون برنامه ششم توسعه، ایران مکلف است ۷۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز برای سامانههای آب شیرینکن را در داخل کشور تولید و بومیسازی کند، همچنین باید ۳۰ درصد آب مورد نیاز استانهای ساحلی خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر را از طریق سامانههای آب شیرینکن تأمین کند.
با توجه به اهمیت تامین آب شرب در سراسر کشور و قابلیت استفاده از منابع آب دریا، پروژههای ساخت سامانههای آب شیرینکن در ایران و به ویژه در نواحی ساحلی خلیج فارس اهمیت دوچندانی پیدا کرده و دولتها نیز این موضوع را جدی میگیرند.
هر ساله تعدادی از پروژههای سامانه آب شیرینکن بهرهبرداری میشوند و بسیاری از آنها در حال اجرا هستند. در چند سال اخیر، تعداد زیادی قرارداد برای راهاندازی پروژههای آبشیرینکن منعقد شده است. در این زمینه، ایران نیز پروژههای متعددی را اجرا کرده است، بهطور مثال پروژههای نمکزدایی در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و بوشهر.
همچنین وزیر نیرو اعلام کرده است که میزان آب شیرینکنها در کشور تا ۶ برابر افزایش خواهد یافت و این پروژهها به تدریج در دوره فعالیت دولت به بهرهبرداری خواهند رسید. او از انتقال آب دریا به فلات مرکزی ایران به منظور تأمین آب در این منطقه نیز خبر داده است.
دولت نیز با تأکید بر توسعه زیرساختهای آبی در تمام بخشهای کشور و ایجاد امکانات متنوع جهت تأمین آب برای مصارف مختلف، این موضوع را در دستور کار قرار داده است تا با رشد اقتصاد و افزایش نیاز به آب، مشکل کمبود آب مدیریت شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید