بیشتر شدن تجارت کالا با ورود ایران به بریکس
تجزیه و تحلیلها نشان میدهد که سهم گروه اقتصادی بریکس در سال ۲۰۱۵ از نظر درصد ورود نامزدهای جدید، از ۲۳ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته است و در این راستا منطقه یورو، ایالات متحده و دیگر اقتصادهای توسعه یافته را جایگزین کرده است. برخی تحلیلگران نیز نظر دارند که این تغییرات در ورود […]
تجزیه و تحلیلها نشان میدهد که سهم گروه اقتصادی بریکس در سال ۲۰۱۵ از نظر درصد ورود نامزدهای جدید، از ۲۳ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته است و در این راستا منطقه یورو، ایالات متحده و دیگر اقتصادهای توسعه یافته را جایگزین کرده است. برخی تحلیلگران نیز نظر دارند که این تغییرات در ورود نامزدها به گروه بریکس، بهرهبرداری اصلی از این توسعه را برای ایران و چین پیشبینی میکنند.
به گزارش اقتصاد تایم
توسعه گسترش گروه کشورهای در حال توسعه بریکس میتواند برای کشورهای جدید وارد به این بلوک، همچون ایران و آرژانتین، مسیر جدیدی را به ارمغان آورد. با این حال، تعدادی از سرمایهگذاران و تحلیلگران اعتقاد دارند که سود اقتصادی گستردهتر برای اعضای این گروه به طور قطعی قابل پیشبینی نیست و برخی دیگر شک دارند که توسعه ممکن است منجر به افزایش سرمایهگذاری مستقیم خارجی در داخل این بلوک شود.
با این وجود، رهبران گروه بریکس و سایر سرمایهگذاران اهمیت افزایش وزن اقتصادی حاصل از توسعه را مورد تأکید قرار دادهاند. یکی از مقامات برجسته وزارت خارجه چین در یک جلسه مطبوعاتی اعلام کرد که اعضای جدید توانایی افزایش سهم بلوک از تولید ناخالص داخلی جهانی را از ۲۶ درصد به ۲۹ درصد و نیز سهم در تجارت کالا را از ۱۸ درصد به ۲۱ درصد خواهند داشت.
کریس ترنر، رئیس بازارهای جهانی در شرکت ING، تأکید کرد که به نظر میرسد رشد رو بهرویی در ارتباطات تجاری، زمینهای مهم برای اظهارات سیاسی فراهم میکند.
آنچه که بررسیها نشان میدهد، این است که سهم گروه بریکس از سال ۲۰۱۵ در ورود نامزدهای جدید از ۲۳ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته و به عنوان جایگزینی برای منطقه یورو، ایالات متحده و دیگر اقتصادهای توسعهیافته مطرح شده است. تحلیلگران و سرمایهگذاران نیز معتقدند که ایران و چین بهعنوان ذینفعان اصلی توسعه در این گروه محسوب میشوند.
یاکوب اکولدت کریستنسن، استراتژیست ارشد درآمد ثابت بازارهای نوظهور در بانک اینوست در کپنهاگ، اظهار داشت: چین، برزیل و هند از جهت دسترسی آسان به نفت و همچنین آرژانتین و بهویژه ایران از نظر دسترسی به بازارها و سرمایهگذاری مستقیم خارجی، بهرهبرداری خواهند کرد.
بر اساس گزارش رویترز، افزایش استفاده از ارزهای ملی بهمنظور کاهش وابستگی به دلار آمریکا، یک هدف دیگری است که رهبران گروه بریکس در جلسه ژوهانسبورگ را مورد بحث قرار دادهاند. آنها اظهار داشتهاند که این موضوع به تقلیل آسیبپذیری اقتصادی آنها نسبت به دلار قوی و نوسانات ارزی کمک میکند. سرمایهگذاران نیز افزودهاند که با توجه به تأثیر تولید نفت در این گروه، احتمال آنکه عربستان سعودی به مرور زمان به نرخهای ارز غیردلاری برای تجارت نفتی رویآورد، قوت مییابد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید